Adem Ferizaj*  Rritja e partive të djathta është fenomen global dhe i rrezikshëm për shqiptarët. Ekstremistët e djathtë në vazhdimësi po e sulmojnë ekzistencën e shtetit të Kosovës. Figurat publike si Thilo Sarrazin dhe Peter Handke, në hapësirat gjermanofolëse, janë ndër përfaqësuesit më të zëshëm […]

LEXO MË SHUMË...

Tashmë është e konfirmuar se Myftinia e Tiranës ka shkarkuar nga detyra imamin e Xhamisë së Kokonozit, H. Sajmir Ismailin. Më herët lajmi u përhap në rrjetet sociale nga individë që njihen kryesisht si kritikë dhe akuzues të imamit. Siç duket, këta individë janë njoftuar […]

LEXO MË SHUMË...

Elton Hatibi Nga një vështrim i shpejtë në disa fjalorë apo edhe në tekste fetare vërejmë një shumllojshmëri kuptimore për fjalën abà. Fjalori i turqishtes, prej nga ka ardhur në shqip kjo fjalë, e shënon “stof leshi i punuar fort”, ndërkaq kuptim tjetër ka atë […]

LEXO MË SHUMË...

Besnik Sinani Auto-Islamizmi i ligjërimit publik të Ramës. Në një nga dhjetë urdhëresat e Biblës, e gjetur në librin e Eksodit (20:7), besimtarët urdhërohen: “Mos e përmend emrin e Zotit kot”. Sipas disa komentarëve, ky varg biblik ndalon përmendjen e emrit të Zotit pa treguar […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje