Armikëtë e rrethuan Më tepërë e shtrënguan. Imami prap’u lëshua, Ushtëria u tmerrua. U përhapn’e prap’ u mblodhë Të gjithë shigjet’ i hothë Shumë shigjeta i shtunë Edhe të shumat’ e zunë. Kali kishte plagë shumë, Gjaku i rridhte lumë, Pa rënkoj e psherëtiti Imam […]

LEXO MË SHUMË...

Elton Hatibi Vargu që kam vendosur si titull është i fundit në kronogramin e Xhamisë së Et’hem Beut, murosur në objekt siç e kërkonte tradita, nga porositësi pas përfundimit të saj në fillim të shek XIX. Dhe nuk kishte si të ishte ndryshe, pasi vetë […]

LEXO MË SHUMË...

Misticizmi, si termë teknike asht përcaktue e spiegue prej shenjtnish në mënyra të ndryshme. Disa nga këto përcaktime po i apim këtu poshtë: Misticizmi përbahet në mohimin e çdo gjaje përveç Zotit (Dhun-Nuni Misri). Misticizëm, don të thotë, mbështetje të plotë ke Zoti për jetë […]

LEXO MË SHUMË...

Baba Rexhepi * Muhijdin Arabiu, konsiderohet si kampioni i përzierjes të misticizmës me filozofinë në shekujt gjashtë dhe shtatë. Vetë është një mistik i shijes në rrugën shpirtërore. Njeri i përpjekjes, i perhizit dhe shëmbëll në të gjitha rregullat mistike. Kishte besim të plotë se çdo […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje