Paqartësi në restaurimin e Et’hem Beut


Prej pothuase dy vjetësh xhamia e Et’hem Beut në qendër të Tiranës është mbyllur për publikun për t’iu nënshtruar restaurimit, sipas një projekti të dakortësuar ndërmjet disa institucioneve. Sipas një marrëveshjeje, të panjohur nga publiku, financimin dhe punën restauruese e kryen TIKA, Agjensia Shtetërore Turke […]Xhamia që duam


Mes besimtarëve myslimanë, këto ditë është përhapur lajmi mbi ekzistencën e një projekti që parashikon shembjen e xhamisë “Haxhi Mahmud Dashi” (e njohur gjerësisht si Dine Hoxha) me qëllim ndërtimin e një xhamie të re. Edhe më herët kanë qarkulluar opinione dhe lajme që pikëtakonin […]Kolazh i Arkivimit të Urrejtjes Anti-Muslima …


Pas sulmit kundra dy xhamive në Zelandën e Re ku humbën jetën 50 muslimanë, më i riu tre vjeç, ka patur një tentativë për të tërhequr vëmendjen ndaj pranisë së të njëjtës ideologji urrejtjeje në hapsirat shqiptare, kjo e amplifikuar edhe nga vendosja e emrave […]Lëvizja e studentëve: Ku humbi KMSh?


Siç dihet, prej ditësh studentët kanë braktisur auditoret, dhe për një sërë arsyesh protestojnë në rrugë, duke i kërkuar me vendosmëri qeverisë një numër kërkesash. Protesta për nga masiviteti dhe spontaniteti i manifestimit të saj, ku padyshim spikatin parrullat e larmishme, ka fituar menjëherë simpatinë […]Edhe europianë, edhe myslimanë


  Në llogarinë e saj zyrtare në twitter, Ministria e Europës dhe e Punëve të Jashtme, më datë 31 korrik deklaron: “Ne jemi shoqëri sekulare, ne jemi europianë”, duke krijuar edhe një hashtag me mbiemrin “europianë”. E shkëputur kështu nga tërësia e intervistës së ministrit […]Incident gjatë Ramazanit në Shkollën “Fa …


Dita e parë e Ramazanit për këtë vit ka nisur me një incident të rëndë në një nga shkollat nëntë vjeçare të kryeqytetit. Mësuesja E. M, që ka në kujdestari njërën nga klasat e gjashta në shkollën “Fan S. Noli”, pasi mori informacion nga nxënësit […]Shqipëria në Raportin për Islamofobinë 20 …


Për të tretin vit rradhazi, Fodacioni Seta boton raportin vjetor rreth statusit të Islamofobisë në Europë. Raporti i këtij viti (2017) përfshin kontributet e 40 autorëve që kanë shkruar për 33 vende europiane, përfshi raportin për Shqipërinë, i cili këtë vit u shkrua nga Besnik […]Edhe një herë “E-zani i Naltë”


Prej kur nisi, gati një dekadë më parë, askush nuk e mendonte që e-zani do të shndërrohej në atë medium që lexuesit, miqtë, vëzhguesit, bile dhe kritikët duket të kenë rënë dakord se është shndërruar pak nga pak. Nuk kemi ndërmend t’i japim asnjë notë […]Bukuria që vret dhe bukuria që të mban gja …


Klodi Smajlaj Kur flitet për të, nuk jepet askund numri i kilogramëve që kishte në trup. Nuk përmendet as era e gjellës apo aroma e parfumit. Nuk thuhet as që e mbante veten apo palestrohej. Kur flitet për të, kupton se në ç’mendime të shfrenuara […]Liria Kundra Birrës


  Dilema nëse Mustafa Nano është i keqinformuar apo kërkon të keqinformojë në thelb është dilemë morale, por kjo mund të zgjidhet vetëm prej tij. Në një artikull të gjatë (shumë të gjatë) botuar tek Panorama e më pas tek Tema ai ngre pretendimin se […]