Shti uj’ e shti mjell: apo përmasat absurd …


Është krijuar një situatë absurde pas reagimeve që pasuan sulmet kundër imamit të Xhamisë së Pazarit dhe disa artikujve në faqen tonë. Së fundmi, në faqen në FB të imamit të rrugës së Kavajës, Ahmed Kalaja, janë shfaqur dy postime pasuese të dy shkrimeve të […]Mielli hua selefi


Elton Hatibi Nuk do të shkruaja për askënd që në anonimat anatemon apo kritikon ndonjë shkrim timin, sikur të mos merrej një tekst hua dhe t’i ripropozohej publikut nga njerëz me një farë stature publike. Pas evidentimit të thyerjeve pa zhurmë të do “tabuve” të […]Sufizmi, Selefizmi dhe Mjerimi i Sektarizmit


  Besnik Sinani Pak muaj më parë, në qytetin e Xhedas në Arabinë Saudite, u ftova nga miq në shtëpinë e Sejid Abdullah Fadak, ndoshta figurës më të njohur në publik në Arabinë Saudite si përfaqsues i Sufizmit. Nxënës i Sejid Muhamed Alaui el Malikiut, […]Pse Nënë Tereza nuk është shenjtore për …


Adam Taylor Misionarja e ndjerë katolike, e cila u bë një ikonë ndërkombëtare për punën e saj bamirëse do të kanonizohet, vlerësimi më i madh i kishës katolike, më 4 shtator, sipas deklaratës së papa Françeskut të mërkurën. Mes adhuruesve të shumtë të Nënë Terezës […]Pornografi Historike – Përsëri!


  Gazeta Mapo ka postuar këto ditë një fotografi ku thotë se paraqet ushtarë osmanë me koka të prera shqiptarësh. KUJDES! PAMJE SHQETËSUESE!, njofton autori anonim. Artikulli e bën të qartë që këtë prurje e sjell si kontribut të një debati mbi historinë. Shkruhet në […]Mentor Kikia si seksolog kulturor i arabëve


E. Veseli Lajmi për rastet ngacmimeve seksuale të emigrantëve arabë në Gjermani ndaj grave vendase ka provokuar reagime të ashpra duke rritur valën e urrejtjes ndaj tyre kudo në Europë. Si gjithmonë, të etura për scoop dhe sensacion, mediat nuk kursehen të kultivojnë urrejtje, duke […]SHBA ndaloi një familje myslimane britanike …


  Stella Creasy The Guardian Kur isha fëmijë unë ëndërroja të shkoja në Disneyland. I shumë shoqe të miat shpresoja që një ditë të vizitoja vendet që kisha parë në programet televizive dhe filma. Ky është shkaku pse, kur dëgjova për një familje prej 11 […]Krishtlindje me cezarian në kalanë e Rozaf …


Anton Cara Mesha e fundit në kalanë e Rozafës regjistroi aktin e radhës (e njëmbëdhjeta thuhet) të melodramës së konfrontimit, e cila, ndryshe nga telenovela Ertoğrul, ka esencë ekskluzivisht fetare, aktorë që reklamohen si edukatorë grigjash, publik të njësuar me aktrimin, buron nga përplasja dhe […]Myslimanët shqiptarë përballë ekstremizmi …


Anton Cara Është bërë e modës që, pas çdo atentati terrorist me justifikim islam në Europë, të vërshojë në mediat shqiptare një valë opinionesh me pretendime mesianike, disa për qytetërimin “tonë”e disa për islamin, athua se ky nuk është pjesë e kulturës shqiptare dhe e […]Post Paris


  Qazim Fuçija   Sulmi terrorist në Paris i shkaktoi Francës një prej fatkeqësive të saj më të mëdha pas Luftës së Dytë Botërore. Ky akt erdhi nga disa persona, të cilët kanë përqafuar një ideologji të cilësuar si terroriste dhe me këtë veprim, makabër […]