Lindja e të Madhit Gjithësis, Pejgamberit t’onë Muham-med Mustafás (Lavdiqoftë mbi të) prej SHEH AHMED SHKODRËS Bismillahi Err-rrahmani Err-rrahim Kur t’a thona në ç’do punë Zoti báhet ndihmë. Zotiti qoftë shyqyr gjithmonë pa ja dá Partijet Muham-medit qi na ka bá Qoftë Salati Zotit mbi […]

LEXO MË SHUMË...

Përkëthim i El-Burda Kasidesë Prej: Ferit Vokopolës Ish-kryetar i Organizatës Drita Hyjnore dhe ish-anëtar i këshillit të përgjithshëm të Komunitetit Mysliman. Fillonj me Emrin e të Madhit Zot Që ësht’ Bekonjës e Mëshirëplotë !.. Kështu me lot’ të përgjakshme syt’ përse t’u mbuluan? Dhe të […]

LEXO MË SHUMË...

Kjo poemë e përkthyer ‘nxitimthi’ motivohet nga dëshira për të sjellë për lexuesin në shqip këto ditë të fillimit të muajit Rabia el-Aual, muajit të lindjes së Profetit të nderuar  – paqja dhe bekimi qoftë mbi të –  sado pak nga bereqeti i kësaj poeme. […]

LEXO MË SHUMË...

Idlir Azizaj Dhe plaku i verbër preku me dorë gurin që Asmaenkas mbuloi me cohë, te buza e shpellës, dhe tha: -Ohu, ju paska lënë baba gjithë këto pare!                                                                                                 Ibn-Hisham, Shpella Në sheshin Nënë Tereza të Prishtinës del çdo ditë një kukull. Me krahët […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje