Përkëthim i El-Burda Kasidesë Prej: Ferit Vokopolës Ish-kryetar i Organizatës Drita Hyjnore dhe ish-anëtar i këshillit të përgjithshëm të Komunitetit Mysliman. Fillonj me Emrin e të Madhit Zot Që ësht’ Bekonjës e Mëshirëplotë !.. Kështu me lot’ të përgjakshme syt’ përse t’u mbuluan? Dhe të […]

LEXO MË SHUMË...

Kjo poemë e përkthyer ‘nxitimthi’ motivohet nga dëshira për të sjellë për lexuesin në shqip këto ditë të fillimit të muajit Rabia el-Aual, muajit të lindjes së Profetit të nderuar  – paqja dhe bekimi qoftë mbi të –  sado pak nga bereqeti i kësaj poeme. […]

LEXO MË SHUMË...

Idlir Azizaj Dhe plaku i verbër preku me dorë gurin që Asmaenkas mbuloi me cohë, te buza e shpellës, dhe tha: -Ohu, ju paska lënë baba gjithë këto pare!                                                                                                 Ibn-Hisham, Shpella Në sheshin Nënë Tereza të Prishtinës del çdo ditë një kukull. Me krahët […]

LEXO MË SHUMË...

Idlir Azizaj Dhe i ulur në gjunjë, u luta për shtatë orë, siç nuk ndodh më në vendet tuaja të pabesa, dhe i blatova zotave holokaustine mendimeve të mia. Alexandre Dumas Profesori amerikan, mësimdhënës në Universtitetin e Prishtinës, piu edhe një gllënjkë kafe filtri nga […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje