Besnik Sinani Prej vitesh në hapësirat mediatike shqiptare janë ngritur zëra alarmantë që problematizojnë refuzimin e disa myslimanëve për të festuar vitin e ri. Ky refuzim është shënuar me llagapin e njohur të ekstremizmit, dhe bën thirrje për vëmendjen e publikut ndaj rëndësisë së supozuar […]

LEXO MË SHUMË...

Eduart Shefkiu Doktrina esharite për të kuptuar dhe shpjeguar monoteizmin e ka sqaruar atë  duke e cilësuar si monoteizmi i Qenies absolute, monoteizmi i cilësive të Tij dhe monoteizmi i veprimeve. Ndërsa Ibn Tejmije, monoteizmin e ka ndarë në tri pjesë. 1. Monoteizmi i Hyjnisë […]

LEXO MË SHUMË...

Bilbili Paq ose Mevlúdi jà vedùd! (Përmbledh vjershat më të mira) U hartua për bijtë Mysliman që marin mësim fe nëpër xhami në orët e pushimit prej Imamve veçan Autorit Botim i Katër (Mevludi ësht i lejuar zyrtarisht me Nr.45) Misionar Islam dhe Mësues i […]

LEXO MË SHUMË...

Joseph Massad* Fernand Meyssonnier ishte ekzekutuesi i fundit zyrtat i ngarkuar me ekzekutimin e algjerianëve me gijotinë. Shërbeu në këtë detyrë nga viti 1947 deri në 1958, një periudhë në të cilën ai pretendon se ka ekzekutuar 200 algjerianë. Urdhëri për ekzekutimin e 45 prej tyre kish […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje