Idlir Azizaj Dhe plaku i verbër preku me dorë gurin që Asmaenkas mbuloi me cohë, te buza e shpellës, dhe tha: -Ohu, ju paska lënë baba gjithë këto pare!                                                                                                 Ibn-Hisham, Shpella Në sheshin Nënë Tereza të Prishtinës del çdo ditë një kukull. Me krahët […]

LEXO MË SHUMË...

Idlir Azizaj Dhe i ulur në gjunjë, u luta për shtatë orë, siç nuk ndodh më në vendet tuaja të pabesa, dhe i blatova zotave holokaustine mendimeve të mia. Alexandre Dumas Profesori amerikan, mësimdhënës në Universtitetin e Prishtinës, piu edhe një gllënjkë kafe filtri nga […]

LEXO MË SHUMË...

Adem Ferizaj*  Rritja e partive të djathta është fenomen global dhe i rrezikshëm për shqiptarët. Ekstremistët e djathtë në vazhdimësi po e sulmojnë ekzistencën e shtetit të Kosovës. Figurat publike si Thilo Sarrazin dhe Peter Handke, në hapësirat gjermanofolëse, janë ndër përfaqësuesit më të zëshëm […]

LEXO MË SHUMË...

Tashmë është e konfirmuar se Myftinia e Tiranës ka shkarkuar nga detyra imamin e Xhamisë së Kokonozit, H. Sajmir Ismailin. Më herët lajmi u përhap në rrjetet sociale nga individë që njihen kryesisht si kritikë dhe akuzues të imamit. Siç duket, këta individë janë njoftuar […]

LEXO MË SHUMË...
  Të fundit në Përkufizime

  Të fundit në Lexime

  Të fundit në Përmendje