Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/archive.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/archive.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/archive.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/header.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/header.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/header.php on line 4
SEMA Archives - E-Zani i Nalte

Archive for: SEMA

Largohet Kryemyftiu, vendin e ze Gurra me 100 % të votave

Largohet Kryemyftiu,  vendin e ze Gurra me 100 % të votave

E-zani Këshilli i Përgjithshëm i Komunitetit Musliman ka mbajtur dje një seancë, në të cilën është votuar për largimin nga posti i Myftiut të Tiranës, Shaban Salihi dhe emërimin në këtë post të Kryetarit të Këshillit të...

 

KMSH provokon konflikt në Xhaminë e Medresesë

KMSH provokon konflikt në Xhaminë e Medresesë

read more »

 

KMSH: Rizgjidhet Kryetari Gurra me 100 përqind të votave

KMSH: Rizgjidhet Kryetari Gurra me 100 përqind të votave

e-Zani. Ditën e djelë u mbajt seanca e parë për mandatin e ri të Këshillit të Përgjithshëm, organit më të lartë të Komunitetit Musliman të Shqipërisë. Kjo seance ka kaluar pa asgjë të veçantë, gjë që do të thotë se qëllimi...

 

A kanë zëvendësuar ‘turqit’ ‘arabët’ në Shqipëri?

A kanë zëvendësuar ‘turqit’ ‘arabët’ në Shqipëri?

Besnik Sinani Para ca ditësh mora një email ku një gazetar që po përgatit një shkrim mbi zhvillimet fetare në Shqipëri më bënte pyetjen:” A kanë zëvendësuar turqit arabët në Shqipëri? Përgjigja e thjeshtë e kësaj pyetje...

 

Vijojnë shkarkimet në KMSH, kësaj rradhe kurbani është Zëvendësmyftiu Nuzi

Vijojnë shkarkimet në KMSH, kësaj rradhe kurbani është Zëvendësmyftiu Nuzi

Trualli nën këmbë në KMSH duket se nuk ka zënë vend ende pas tërmetit Vokshi. Rradha i ka ardhur tashmë Zëvendësmyftiut të Tiranës Besim Nuzi, i njohur si mbështetës i ish-myftiut Vokshi. Besim Nuzi nuk kishte as një vit në...

 

Dështon Vokshi, Muca vendos diktatin

Dështon Vokshi, Muca vendos diktatin

Elvis Naci dekretohet imam i ligjshëm Dështon tentativa e grupit të Kryemyftiut Ilir Vokshi për të rrëzuar Selim Mucën. Kjo ka ardhur pas dështimit të mbledhjes së thirrur nga Vokshi, në cilësinë e Kryetarit të Këshillit të...

 

Luftë Civile në KMSH, Kryetari dhe Kryemyftiu shkarkojnë njëri-tjetrin

Luftë Civile në KMSH, Kryetari dhe Kryemyftiu shkarkojnë njëri-tjetrin

Selim Muca dërgon në polici Kryemyftiun Një përcarje e re e fuqishme ka shpërthyer sërish në rradhet e drejtuesve të lartë të Komunitetit Mysliman Shqiptar. Kësaj rradhe ajo vjen brenda për brenda grupit në pushtet, i cili ka...

 
 
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/footer.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/footer.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/ezaninalte/e-zani.com/wp-content/themes/daily_headlines/footer.php on line 4

Të Jesh Mysliman Evropian adreson disa nga
çështjet themelore që janë rjedhim i prezencës
disa-miljonëshe të myslimanëve në Evropë në
kohën tonë. Bazuar në një studim të thellë të
burimeve islame, ky libër kërkon t’u përgjigjet
pyetje bazike në lidhje me integrimin social,
politik, kulturor dhe legal. Ky studim tregon se
është e mundur të jetosh si mysliman praktikant
teksa jeton me të tjerët në shtetet kombëtare
multi-kulturore dhe pluraliste të Evropës.

Archives

Filosofia islame nga zanafilla e saj deri sot ofron një vështrim gjithëpërfshirës të filosofisë islame nga shekulli i nëntë e deri sot. Siç dëshmon Sejjid Husein Nasr, brenda kësaj tradite, filosofimi kryhet në një botë, ku profetësia është realiteti qendror i jetës, i lidhur jo vetëm me sferat e veprimit dhe etikës, por edhe me atë të dijes. Krahasime me filosofinë e krishterë dhe çifute nxjerrin në pah raportin ndërmjet arsyes dhe shpalljes, ose filosofisë dhe fesë.
Nasr e paraqet filosofinë islame në lidhje me traditën islame në tërësi, por e trajton këtë filosofi gjithmonë si filosofi, jo thjesht si histori intelektuale. Krahas pjesëve që trajtojnë zhvillimin e përgjithshëm historik të filosofisë islame, mjaft krerë shtjellojnë filosofë të mëvonshëm e kryesisht të panjohur. Vepra i kushton vëmendje të posaçme edhe traditës Perse.

Ky është një libër pionier në fushën me leksik dhe gramatikë intelektuale pak të lëvruar si ajo e literaturës teologjike në shqipe. Përkundër botimeve që mbeten të aksesueshme vetëm nga besimtarë të traditave fetare dhe studiues të specializuar, ky libër është i hapur për besimtarin mysliman, kërkuesin spiritual si dhe për lexuesin jashtë traditës fetare. Autori tregon zotërim të literaturës tradicionale të Islamit ashtu si dhe njohje të mirë të zërave të studiuesve modernë dhe ofron një volum konciz por të pasur kumtesh teologjike mbi vizionin e Islamit për njeriun si agjent të vullnetit hyjnor.